ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration

E.ON hjälper sina anställda transportera sig klimatsmart och ekonomiskt hållbart.

När ett av Europas största energibolag med 1000 anställda på en enda site i Malmö stod i begrepp att effektivisera resandet och få ner antalet ”Allt i allo”-bilar och cyklar började man kika på olika bilpoolslösningar.

Det som var viktigt var närhet till arbetsplatsen, ett bokningssystem som samtliga anställda kunde använda med enkelhet, nyckelfri upplåsning av bilarna och framförallt: en miljömärkt leverantör.

Genom att optimera beläggningen på fordonen där fler personer var anslutna till respektive fordon kunde man få en spridd beläggning från morgon till kväll, men med färre antal fordon än vad man hade använt innan. De anställda ska slippa använda egna bilar och göra reseutlägg, heller inga nycklar ska springa på vift och frågeställningen -”Är det någon som har en bil att låna ut”? -skulle försvinna.

OurGreenCar - Sveriges grönaste fordonspool

Idag kör ofta verksamheter med fler fordon än vad som är nödvändigt vilket har en stor belastning på miljön, inte bara utsläppsmäsdigt då de flesta bilarna är fossila, men även produktionsmässigt. För att minska koldioxidutsläppen behöver verksamheter inte bara köra färre fossildrivna bilar och ersätta dessa med elbilar, man måste också transportera sig smartare och miljövänligare. Det är precis vad OurGreenCar hjälper kunderna att göra. OurGreenCar kunde erbjuda E.ON en miljömärkt fordonspool till E.ON exklusivt, i direkt närhet till de anställdas arbetsplats. Fordonen bestod av två elbilar, fyra elcyklar och en elscooter.

Detta innebär att anställda på E.ON kan få tillgång till fordon i direkt anslutning till jobbet, varesig det gäller en tjänstebilsresa eller att hyra hem ett fordon privat efter jobbet. För de anställda innebär det att de kan fortsätta åka kollektivt även fast de behöver köra bil inom jobbet mellan kundmöten. Listan över fördelarna med fordonspooler för slutna grupper, så som ett företag, kan göras lång.

Cristian Silva om samarbetet med OurGreenCar

Den existerande gröna fordonspool som OurGreenCar förser oss med här på E.ON Malmö har hjälpt oss och underlättat för oss att bibehålla löftet om leva sida vid sida med naturen och därmed inte belasta den eller ta den för givet!

Vi har enbart en planet och denna försöker vi förvalta och ta hand om i största utsträckning med projektet: ”Vi ställer om till helt hundra 2025”.

Vi lever som vi lär genom att bruka en miljömärkt eldriven fordonspool och möjliggöra delningsekonomi i större utsträckning genom att erbjuda våra anställda möjligheten att använda fordonspoolen både under arbetstid men även efter arbetstid (givetvis till självkostnad). Här visade sig OurGreenCar vara rätt partner för oss då de låg i täten när det kommer till miljöaspekten med allt ifrån ”Bra Miljöval”-märkning till trädplanteringsprojekt.

“Jag skulle rekommendera OurGreenCar till alla verksamheter som har en rese‑intensiv verksamhet”
Cristian Silva - Real Estate / Facility på E.ON

Genom denna miljömärkta fordonspool och bilpool för företag bidrar vi till en bättre miljö. Eftersom fordonspoolen finns tillgänglig 24/7 så möjliggör vi för alla som inte har ett fordon av något slag att färdas säkert och på ett hållbart sätt enligt våra värderingar. OurGreenCar har bidragit till att medarbetarna kan färdas på effektivt sätt och till en lägre kostnad under hållbara förhållanden genom lätt-tillgängligheten. Alla anställda registreras som användare och kan närsomhelst på dygnet få tillgång till ett av fordonen.

Hela OurGreenCars mobilitetslösning finns inom eller i anslutning till våra fastigheter, vilket på lång sikt kommer att bidra med minskade fossila transportkostnader och ändrat beteende. Lanseringen här i Malmö skedde under november 2018 och än så länge har det varit en rolig och spännande resa med ett gäng som varit innovativa, snabba, flexibla och presenterat skräddarsydda lösningar utifrån kundens önskemål och behov.

OurGreenCar sköter hela lösningen från början till slut, implementerar den efter behov och önskan. Sist men inte minst följer de upp leveransen genom löpande dialoger. Supporten fungerar dygnet runt och återkopplingen vid eventuella frågeställningar eller problem är omedelbar. Jag skulle rekommendera OurGreenCar till alla verksamheter som har en rese-intensiv verksamhet där man behöver en leverantör som lever upp till hårt ställda miljökrav men som fortfarande kan sätta kundupplevelsen i fokus! Att införskaffa en bilpool för företag är en investering vi är otroligt nöjda med.

Är ni också intresserade av en fordonspool och bilpool för ert företag? Läs mer om fordonspool och bilpool för företag eller kontakta oss direkt.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad