ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2022-09-14 Nyhet

OurGreenCar till John Mattsons bilfria boende ”Noden”

Fordonspoolaktören OurGreenCar blev vald till ännu ett bilfritt boende, denna gång för John Mattsons ”Noden”- Stockholms första bilfria flerbostadshus.

Att etablera fordonspooler för bilfria boende har blivit ett av OurGreenCar’s signum. John Mattson är senast ut med att färdigställa sitt bostadsprojekt ”Noden” i Upplands Väsby. Där fokuserar man  på hållbarhet och gemenskap.

Projektet är ett flerbostadshus med stort fokus på cykling, bil- och cykelpool samt smart service.

På John Mattson beskriver man projektets hållbarhetsfokus enligt följande: Hållbarhet är viktigt för oss. Återbruk och delning är en naturlig del av det vi vill skapa i huset. Vi har tjänster som ska underlätta för boende att ge prylar ett längre liv.  Här ska man också kunna dela och låna av varandra. Vi hoppas att våra hyresgäster tycker detta är lika viktigt som vi tycker, och gör det vi kan för att underlätta för en hållbar vardag.

OurGreenCar har gjort sig kända för majoriteten av de stora byggherrarna när det gäller etablering av fordonspooler till nyproduktion av bostäder. När det kommer till just bilfria boende vilket fortfarande är en väldigt smal nisch, har OurGreenCar utmärkt sig som den leverantör som har flest utav den typen av projekt i fordonspool-branschen. 

”Det är alltid kul att få jobba med bostadsprojekt som är tydligt orienterade kring hållbarhet och delningsekonomiska lösningar. Bilfria boenden är på ett sätt ytterligheten av det, och vi är nu den aktör som har flest projekt i landet till de få bilfria boende som finns”, säger Kenneth Falk, Säljansvarig medgrundare på OurGreenCar. 

Utöver John Matttsons projekt har OurGreenCar fordonspool till andra bilfria boende såsom Riksbyggens "BRF VIVA” i göteborg, LKFs Xplorion i Lund, samt Resonas ”Max Plank”- även det i Lund. 

Daniel Fornbrandt, affärsutvecklingschef på John Mattson är positiv till leverantörsvalet.:  "OurGreenCar har varit snabba och engagerade i processen kring utformningen av fordonspoolen i vårt projekt Noden som är Stockholms första bilfria bostadshus. Deras engagemang och erfarenhet kring att skapa mobilitetslösningar till nyproduktioner har varit värdefullt i vårt arbete  med kunna erbjuda våra hyresgäster en attraktiv lösning för både bil- och cykelpool.” 

Inflyttning och start utav fordonspoolen är satt till Oktober 2022. 

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad