ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2022-08-12 Nyhet

Resona vågar tänka annorlunda och grönt - väljer OurGreenCar

Resona har ingått avtal för bil- och cykelpooler med OurGreenCar för både Järfälla och Lund i pågående nyproduktioner. Detta är ett steg emot mer hållbara nyproduktioner, något Resona arbetar hårt för att efterleva.

Resona är ett innovativt fastighetsbolag på flera sätt. Genom att skapa en bättre och kostnadseffektiv byggprocess bygger de hållbara bostäder som fler har råd med, utan att tumma på kvalitén. Nu visar de återigen att de vågar tänka nytt, då de tecknar avtal med OurGreenCar för två bostadsprojekt: Kvarter 11 i Barkaby Järfälla som är under uppbyggnad och det kommande projektet Brf Momentum i Lund.

Kvarteret 11 kommer bestå av fem hus, varav tre är bostadshus och Resona beskriver det som ett innovativt och pulserande kvarter fullt av möjligheter. Och genom att skapa en grön bilpool ger Resona de boende i kvarteret möjligheterna att röra sig på ett hållbart sätt. Samarbetet är planerat att starta augusti 2023 med två bilar och när behovet uppstår kommer det finnas upp till 10. Även två elcyklar och två lådcyklar kommer finnas tillgängliga för de boende. Projektet Brf Momentum i Lund väntas starta under 2024 och kommer bestå av både elbilar och elcyklar. 

Resona är ett bolag som anser att klimatpåverkan är en lika viktig fråga som pris, byggbarhet och kundnöjdhet. De arbetar aktivt med ett hållbarhetstänk genom att skapa ett så lågt klimatavtryck som möjligt i sina projekt. Det gör de bland annat byta ut material som är bättre för miljön, samtidigt som de arbetar för att använda mindre av det. I deras hållbarhetsrapport för 2021 skriver de bland annat att de gör en stor satsning för att bygga hyresrätter som ska vara klimatneutrala enligt LFM30s definition (ett initiativ för att påskynda bygg- och anläggningssektorns klimatomställning).

 OurGreenCars erbjudande är helt i linje med vårt hållbarhetsarbete i Kvarteret 11 och på Resona i stort. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder möjligheten till en förenklad vardag på ett hållbart sätt, säger Elin Andersen som är projektutvecklare på Resona Utveckling. 

För OurGreenCar är Resona ett bolag i framkant och vi ser fram emot att vara en del i deras hållbarhetsarbete. 

Det är tydligt att Resona fokuserar på hållbarhet fullt ut och sörjer för att bygga med så låg klimatpåverkan som möjligt. Den typen av orientering går som handen i handsken med vad OurGreenCar står för och. Det känns som en helrätt partner! Säger Kenneth Falk, medgrundare och säljansvarig på OurGreenCar.

 

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad