ourgreencar_logo tools team car app facebook linkedin footerillustration
2022-07-01 Pressrelease

OurGreenCar och Eways knyter nära samarbete kring elektrifierade bilpooler

De framgångsrika snabbväxarna OurGreenCar och Eways driver på olika sätt övergången till ett elektrifierat samhälle och nu intensifierar de samarbetet. De räknar med att tillsammans etablera flera hundra helt elektrifierade bilpooler de närmaste åren.

Malmöbaserade OurGreenCar erbjuder elektrifierade bilpooler till bostadsrättsföreningar och företag över hela landet.  Eways har på några år etablerat sig som Sveriges ledande oberoende laddoperatör med över 16 000 smarta laddpunkter. Nu tecknar de samarbetsavtal.

– Efterfrågan på elektrifierade bilpooler har ökat exponentiellt de senaste åren och vi ser fortsatt hög efterfrågan framöver, särskilt inom nyproduktion. Efter att framgångsrikt ha samarbetat med Eways i flera projekt, bland annat det bilfria boendet för Lunds Kommuns Fastighetsbolag (LKF) ”Xplorion”, och för Parkering Malmös publika garage i västra hamnen, intensifierar vi nu samarbetet. Prognosen är att vi tillsammans kommer att etablera flera hundra bilpooler de närmaste åren, säger Thomas Droben, vd på OurGreenCar.

OurGreenCar och Eways har tagit fram ett gemensamt koncept med utbildning, installation, drift och support av laddinfrastrukturen i bilpoolerna.

– Vi är båda aktörer som är helt dedikerade på omställningen och göra det enkelt för kunderna att välja elbil. Vi ser fram emot partnerskapet som kommer vara gynnsamt för oss båda och tillsammans kommer vi att kunna göra stor skillnad, säger Niclas Sahlgren, vd på Eways

– Eways breda geografiska närvaro, deras väl framtagna support och framtidsplaner ligger i linje med våra, säger Thomas Droben på OurGreenCar.

För mer information kontakta:
Thomas Droben, vd OurGreenCar, mail: thomas@ourgreencar.se, mobil: 0733 291 222
Niclas Sahlgren, vd Eways, niclas.sahlgren@eways.se , mobil: 070 818 10 30

Om OurGreenCar
OurGreenCar är Sveriges grönaste fordonspool, märkt med Naturskyddsföreningens Bra miljöval. Vi erbjuder dedikerade mobilitetslösningar med fossilfria bil- och fordonspooler för bostadsrättsföreningar, företag, nyproduktioner, offentliga verksamheter och privatpersoner. Vi hjälper våra kunder att erbjuda sina boende och anställda ett klimatsmart transportalternativ som komplement eller ersättning för det traditionella bilägandet. Vår helt eldrivna mobilitetspool innebär en fullservicetjänst, där all installation, drift, service och administration hanteras av oss. Det ska vara enkelt att resa hållbart.

Om Eways - El till alla bilar
Eways är den ledande oberoende laddoperatören i Sverige. Vi underlättar för både företag och privatpersoner att köra elbil genom att leverera och drifta nyckelfärdiga laddningslösningar. Vi erbjuder enkel, snabb och säker laddning hemma, vid arbetsplatsen och publikt. Vårt nätverk av laddpunkter växer snabbt och vi har över 16 000 uppkopplade laddplatser, varav drygt 3 500 publika, över hela Sverige. Vi vill vara en ledande kraft för att ställa om till det fossilfria samhället. Läs mer om oss på www.eways.se.

Kontakta oss

Har du några frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kundtjänst

Telefon: +46 (0)10-16 60 555
E-post: support@ourgreencar.se
Kundservice: Frågor och svar

Följ oss

Miljövänliga mobilitetslösningar i en modern stad